21 Ekim 2010 Perşembe

Demir ''GÜZEL GÖZLÜM''

Demir'in doğuştan sağ gözünün gözyaşı kanallıyla ilgili problemi var.Ama tıkanık değil,daralma sadece.Sürekli olmaması ve çapaklanmaması umut verici,dışarıya çıktığımızda oluyor sadece;Bazen aylarca olmadığı da oluyor.1 yaşındayken Atagöz ve Batıgöz olmak üzere iki farklı Dr'a götürdük.İkiside ameliyatlık bir durum olmadığını,masajla %90 lara kadar başarı sağlandığından bahsetti.Biz masajı yapamadık yani oğlumuz buna izin vermedi.
Son birkaç haftadır hep dışardayız eve sadece yatmaya geldiğimizden olacak sürekli sağ gözü akıyordu.Zaten çoktandır da iyi bir Dr a götürmek istiyorduk.Reha Bey'in yönlendirmesiyle Prof. Dr. Tülin Berk' e götürmeye karar verdik.İyi ve tercih edilen bir doktor olduğundan sanıyorum randevuyu hemen almak zor.Dün saat 16:30 randevumuz vardı.Tam saatinde ordaydıK.O kadar şirin tahta oyuncaklarla donatılmış bir muayene,bebek ve çocuklar için herşey düşünülmüş..Cihazlar ona keza.Sanki Uzay Mekiğindeyiz.Bu doktoru seçmekle iyi bir şey yaptığımızdan bahsediyoruz fısıldaşarak.Tülin Hanım Demir'in bütün bağırmalarına,ağlamalarına ve tekmelerine karşı  ilk muayeneyi zor da olsa tamamladıktan sonra başlıyor anlatmaya!!
Tülin Hnm:evet sağ gözde kısmi bir daralma söz konusu masaj yaptınızmı?
Hayır!!
Tülin Hnm:Neden?
İzin vermedi.
Tülin Hnm:O ne demek zorla yapın,çok şımartmışsınız bunu...(gülüşmeler)

Genel olarak durum iyi göz dibine bakılması lazım Hemde 2 yaş kontrolüne ne kalmış şurda.Damlalı muayene konusunda biraz korkuyor olsamda ''çünkü 2-3 saat yakını görememe durumu söz konusu'' kabul ediyoruz.Demir muayeneyi başımıza yıkıyor,bağırmıyor böğürüyor resmen gözyaşı bile yok, kuru gürültü,bekleyen bebeklerin hepsini germeyi,ağlatmayı başardı.ÜZÜM ÜZÜME BAKA BAKA KARARIR misali..

35 dk.bekleme sürecinden sonra kocaman olan gözbebeklerimizle içeri giriyoruz :)) Demir koltuğa oturur oturmaz başlıyor tekrar aynı modda, kan ter içinde kaldık bitene kadar.Dr'da birdaha bizi görmek istemez sanıyorum!!

1-2 ay kadar gözüne pompalama şeklinde masaj yapıcaz günde 50 kere aralıklarla..Bağırsa çağırsada bu olacak.Geçmezse genel anestezi altında bir sondalama işlemi yapılacak.Gönlüm geçmesinden yana anestezi korkutuyor,endişelendiriyor beni!!umarım gerek kalmaz.


Dr'dan çıkışta Lozan pastanesinin önünden geçiyoruz.Kokular içimize işliyor.Demir elinle içerideki pastaları gösteriyor mama maam maama diye!!Dr'da çok yaramazlık yaptığı için ödüllendiriyoruz birde Hey Allah'ım...

Sağlıcakla Kalın..

3 yorum:

funkek dedi ki...

Canım benim kıyamam.Biz bazen onlar için şart olan şeyleri onlar istemiyor diye bırakıyoruz ama onlar neyin iyi kötü olduklarını bilmiyorlar. Apırsada köpürsede sen ihmal etme Meltemcim.Eminim geçicektir.Geçmezsede üzülme basit bir operasyon allah beterinden saklasın.Sizi çok seviyoruz

MELTEM dedi ki...

evet haklısın kıyamamak bazen iyi birşey değil.
bende sizi çok seviyorum,öpüyorum ikinizi de..

poyraz efe ünlütürk dedi ki...

son durum hakkında bilgi alabilir myiim
bizde de aynı problem var

gurkanunluturk@gmail.com