7 Mart 2012 Çarşamba

döt+döt+döt

feci takmış haldeyim,
kendi adıma çocuğumu hiç güzel günler beklemiyor diyebiliyorum sadece,
hem 5 yaşın daha çok küçük olduğunu düşünüyorum,mesela annem beni 6 yaşında okula göndermedi küçüğüm diye alacaklardı üstelik,
sonra okul öncesi eğitim almış az çok yazma,okuma becerisi gelişmiş bir çocuk ile,ilk defa okula gidecek olan çocuk aynı sınıfta olursa nasıl olur,hadi oldu diyelim o öğretmenin izleyeceği yol ne olur?
ne alaka ,nerden çıktı, neden çıktı şimdi bu,ne gerek vardı...
Zorunlu eğitim 12 yıl olursa ,ki çeşitli bahanelerle istemeyen hiç tamamlayamaz bu süreyi,dün akşam babamla konuşuyoruz,köy yerinde 5 sınıfı anca bitirebildim dedi.Babamın beli rahatsızlandı tarlada ekin toplama işi bize kaldı abimle dedi yoksa birde kardeşimiz nasıl geçinirdik dedi.Abi kardeş tarlaya transfer olmuşlar olmasa ne olacak köyde ortaokul mu var malesef,10 km metre arası varmış,servis falan yoktu diyor babam,birkaç kişi yürürdü onlarda en fazla birkaç ay dayandı bırakmış.sonra diyor zorla okula gelenler vardı adam okumayacak yırtıyor kendini zorla nasıl tutacaksın?
aynen benimde ortaokulda okulu bırakan birçok tanıdığım var,hah bu iyi birşey mi elbette değil,ama içinden gelmemek var ya o nasıl aşılır bilemiyorum..
Dur daha onaylanmadı net birşey yok diyemiyorum,bu zihniyet bunu da yapacak eminim ama onlarca minik yavrunun vebalini alacaklar,oyun zamanında oku evladım diyerek.
sabah kendimi okul ararken buldum okula yazdırma süreci 6-7 ay öncesinden başlıyor,geri kalan bir yıl ise okul seçme süresi olarak ancak yetecek ,okullar gezilecek,bakılacak 5 yaş bebesine evet bebesine uygun okul bulunacak,ehh annede benim gibiyse şimdiden araştırmak lazım.
Sonrasında iki soru geliyor insanın aklına kolej mi?devlet okulu mu?
Kolejler bizim zamanımıza oranla çok fazla ,seçenek çok, kreşle  fiyatlarda hemen hemen aynı,(sabahtan beri bakıyorum)
Deniz Koleji,Mev Koleji,İTK baktığım kolejler,
Hakimiyet-i Milliye,Misak-ı Milli ise eğitimde son derece düzgün,başarı oranı çok fazla olan ve methini çok duyduğum iki okul,allah evlatlarımıza kolaylıklar versin diyerek ve en tutulan atasözümüzle postumu bitiriyorum,

eğitim cehaleti alır,eşeklik baki kalır.............

2 yorum:

hypo dedi ki...

kolejleri unut.
kızımın okuluna kolejden gelen çok var.
eğitimleri kötü.
ha bu arada kızım, misak-ı milli de.
çok memnunuz.

MELTEM dedi ki...

misak-ı milli ne mutlu size,
çok iyi olduğunu çok duyuyorum..