9 Ocak 2011 Pazar

UZMAN GÖRÜŞÜ

Demir bir aydır oyun grubuna gidiyor,İşletmenin sahibi hemde Psik.Senem Hanım ın oğlum hakkındaki bir ayın sonundaki analiz durumu şöyle aynen yazıyorum;

DEMİR ŞAHİN

Fiziksel gelişim:Normal
Dil gelişimi:Normal

Sosyal Uyum Becerileri: Özgüveni yüksek,zeki ve insiyatif becerileri yüksek bir çocuktur.İstediklerini ağlayarak elde etme ve istediği bir nesneyi paylaşabilme başlıklarının üzerinde çalışılması gerekmektedir.

Akademik Beceriler: Hızlı karar verebilme, direk harekete geçebilme konularında hem dönemlerininin önündedir.Ancak bu kimi zaman risk almasına kendinin ve yanındakilerin herhangi bir zarar görmesine neden olabilir.Verilen görevleri yerine getirme konusunda zorlandığı gözlenmektedir.


Düşünceler genellikle doğru bazıları gerçekten hoşuma gitti,bazıları konusunda eğitmem gerektiğini düşünüyorum,bazılarını ise bu dönemde normal buluyorum.
YAPTIRIM iyi ,UYGULAMA sıfır gibi birşey oldu bu!
Şahsına münhasır ASİ oğlum benim.

***********************************************************************************

Gecesinde İlknurlardaydık.İlk anlarda İLKE ye elindekilerin hiçbirini vermemeye başladı sonrasında hep al al al diye oyuncak tutuşturdu eline.Hatta İLKE bir ara DEMİR e tutunup kalkmaya çalıştığında ise DEMİR, Ersoy'a şikayet etti İLKE'yi ona saldırıyor falan sandı herhalde.

İlknurlarda (saat 23.00) uyumak üzere olan mızmızlanan çocuk eve gelince uykusunu unuttu. 00.30 da zar zor uyuttuk,sabah 6 da ezana eşlik ederken uyandık.

Sağlıcakla kalın ve UYUYUN:(((((

5 yorum:

Makeupbyfun dedi ki...

canım ne güzel yorumlar bunlar ama sadece yorum mu yapılıyor çözümü için birşeyler yapıyorlar mı?

MELTEM dedi ki...

bir ayın sonucundaki gözlemleri bu,devamında ilgileniceklerdi mutlaka ama ben gönderip göndermemek konusunda kararsızım.

Makeupbyfun dedi ki...

Sorunun ne olduğunu biz de görüyoruz. Psikolog olmaya gerek yok önemli olan çözümünü söylemek.Neden kararsızsın canım?

MELTEM dedi ki...

çözümünü hemen söylerse dizi çabuk biter o yüzden,daha çok erken müdahale için zaten bir ay oldu.ya füsun ne bileyim içime sinmeyen birşeyler var,çocuklar birbirinden bağımsız hadi o tamam resim yapsınlar ki demir resim yapmayı çok sever,müzikle dans etsinler falan falan.burda çocuklar koşturuyor labirentte öğretmenler peşinde,onu evde bende yapıyorum.

Makeupbyfun dedi ki...

hımmm tabi senin ne amaçla gönderdiğin önemli ama hepsi bir arada olmuyor mu sadece serbest mi bırakıyorlar?