3 Mayıs 2011 Salı

İnatçı olmayan ateş bizi sürüm sürüm süründürdü:) Çarşamba'dan beri 38-39 derece,inmek düşmek bilmeyen inat çocuğun inatçı ateşi.
Kuzum benim bu hastalık zarfında bana da bir düştü ki sormayın gitsin,Uykusunda ıhh'larken ateşten Annemi iştiyom,anneeeeeeeeeeeeeee diye sayıklıyor.Diyelim su istiyor.Babası suyu getiriyor  ''annemmm''  yani ben vericem illa yoksa içmiyor.Pazara kadar bu böyle devam etti,Haftaiçi hem iş hem hastalık epey yoruldum.Cumartesi sabah uyandık ağzının acıdığını söylüyor,bir baktım kırmızı-beyaz bir sürü yara on yaş yaşlandım.Allah beterinden korusun.Hemen Karşıyaka'ya dr umuza gittik.Bademciği ve kulakları bembeyazmış ağzının içi gibi.Çarşamba dr'a götürdüğümüzde sadece ateş vardı dolayısıyla antibiyotik başlamamıştık.Antibiyotik bitiminde deposilin iğne yapmamızın uygun olacağını ,kreşe giden çocuklarda hastalıkların sık olduğunu  bununda koruyucu olarak 21 günde bir üç kere yapılmasını önerdi Reha Bey,
5 günün verdiği uykusuzluk neticesinde duran dimağım,annemin 28 senedir her ay yediği bu iğneyi algılayamadı hımm dedim çıktım.Penisilin alerjimde olduğu için dönüş yolunda yazmaya başladım.
---Alerji için yapılan testte bile canım ne kadar yanmıştı.
---Kolum kıpkırmızıydı şişti.
---Ya DMR'in de alerjisi varsa,
bu soru işaretlerine kırkını daha eklemeden polikliniği aradım.Test yaptıklarını ama yinede %100 sonuç olmadığını söyleyince kaldım.Dr'unda okula en azından bir yıl daha göndermeme durumunuz söz konusu olurmu demesi üzerine?kendimi çok çaresiz,yalnız hissettim.
-İşi bırakabilirim
-Bakıcı bulabilirim.
-Herşeyi göze alarak iğneyi yaptırabilirim.
Sıralama böyle gelişti.Birinci şıkkı kışa kadar erteledim yazın hasta olma olaslığı daha az.,ikinci şık hayatta olmaz evde fenalık basar oturamaz duramaz ,üçüncü şık Reha Bey'i aradım ben bu iğneyi yaptırmayacağım size çok güveniyorum ama sizde beni tanıdınız pimpirik,evhamlı,kuşkucu bir anneyim ben,(ayakta yüz felaket senaryosu yazabilirim)dedim.Tamam dedi başka birşey yapıcaz ama Çarşamba bir göreyim dedi.İçime su serpti bayılıyorum Reha Bey'in bir çıkar yol değilde ,birkaç halde düşünmesine..
Neyse kuzumunda pazar günü ateşi hiç çıkmadı diyebiliriz.Biraz hava aldırdıktan sonra.Füsun'un Demir'e aldığı kitabın diğer serilerini almak üzere Agoraya kitapçıya girdik.Aynı kitabı okuyoruz aylardır.Babası Caillounun birkaç serisini almış ama elimize bile aldırtmıyor.Hangi kitabı gösterdiysek ittirdi,attı,istemedi falan falan...Oğlum bak ne güzel alalımmı ıhhh ıhh!!!
Tam çıkarken birde baktık ne göreyim FADİŞ (Nam'ı Değer Gülenmutfak) daha doğrusu blogta kendini çok lanse etmediğinden tanıyamadım o bizi tanıdı.Kırk yıldır tanışıyor gibiydik çok sıcakkanlı,sevecen bir aile.Az sonra buluşup kahve içmek üzere sözleştik.Onlar Deniz'e puzzle,Biz Demir'e araba aldıktan sonra kavuşabilecektik ancak!Kısa da olsa keyifli biraz zaman geçirdikten sonra.Deniz muhabbete su koyuverdi.(çişşşşşşşşşşşş) Birdaha görüşmek üzere sözleştik çok güzel bir yerde oturuyorlar en kısa zamanda gideceğiz.Bize yeşil de biz ordayız zaten!

Haftabaşı itibarıyla okula gitti Demir,çok özlemiş ,akşam sürekli birşeyler anlattı ama anlayamadım,bazen çok üzülüyorum bu duruma kimbilir neler anlatıyor,ne yorum yapmam lazımken;ben evet annecim,
ee sonraa,tamam annecim diyorum oysa ne yorumlar bekliyor kimbilir.Epey derdini anlatıyor ama okulda farklı,keyifli şeyler oluyor belli!

Yarın akşama kadar iyileşmiş olsun please!

1 yorum:

Fatma dedi ki...

İnşallah en kısa zamanda iyileşir canım, biz de sizi tanıdığımıza çok sevindik. Umarım dileğin gerçekleşir ve yarın akşam birşeyciği kalmaz Demir oğlanın. Haberleşelim, bekleriz her zaman.